Nu mi-am luat niciodată concediu medical

Nu e săptămână să nu se discute despre taxa pe boală instauratăă de primul covrigar al țării. Săptămâna asta au fost adăugate câteva dignostice pentru care nu se va percepe impozitul. Adică persoanelor bolnave cu respectivele boli nu vor fi impozitate. Acum s-ar modifica iar. Probabil săptămâna viitoare s-ar modifica din nou. Și tot așa. Alt impozit implementat pe genunchi.

Nu mi-am luat niciodată concediu medical

Deși am destui ani deja pe piața muncii, deși am trecut printr-o criză de spate în care nici din pat nu mă puteam ridica, deși am avut o gastrită puternică de mă chirceam în cadă, deși am avut probleme severe cu dantura, deși am avut un covid destul de puternic, deși acum 2 ani am avut gripa A de am crezut că mor și nu alta, nu mi-am luat nici măcăr o zi de concediu medical în viața mea de salariat. Niciodată.

Fie mi-am luat zi de concediu de odihnă pentru analize, fie m-am învoit cât să ajung la RMN-uri și vizite la doctor, fie am lucrat de acasă, întotdeauna am găsit o soluție și nu am apelat la concediul medical.

Mai vorbesc cu prieteni, mai vorbesc și cu colegi și mai toți îmi spun că nu sunt sănătos. Normal că nu sunt de vreme ce am ajuns pe mânca doctorilor. Nu știu, nu simt nevoia de concediu medical atât timp cât pot lucra. Da, în acele momente nu am dat 100%, dar am fost acolo. Nu a trebuit să încarc alt coleg, nu a trebuit să abandonez munca. Mi-am văzut de treabă, cum s-ar zice.

Sunt eu singurul defect sau nici tu nu ți-ai luat nici măcar o zi de concediu din viața ta de angajat?

PS: Umblă vorba în târg că unii și-ar mai lua concedii medicale fictive ca să mai salveze din zilele de concediu de odihnă legale. Așa o fi? 😉

Mă poți urmări și pe Google News

5 Comments

 1. am luat iarna trecuta o luna si ceva din cauza unei operatii de eliminare a unui abces pilonidal. sincer, mai bine la munca decat acasa bolnav

  • Pavel

   Am vrut să fiu diplomat. Și un pic ironic. 🙂

 2. Nu mi-am luat, dar nu pentru că n-am încercat, ci pentru că, până la urmă, am rezolvat altfel ce-aveam de rezolvat.
  La cum văd eu lucrurile, însă, un concediu medical pe motive fictive este aproape o obligație morală, dat fiind costul real al serviciilor medicale: japca din venituri + cât trebuie să dai în plus ca să-ți și rezolvi efectiv problemele.
  E pur si simplu o modalitate prin care-ți recuperezi banii furați de stat și nu sunt multe oportunități de acest gen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *