Să-mi dau și eu cu părerea despre Coldplay și BABASHA

Cică așa se scrie, cu majuscule. În primul rând vreau să remarc faptul că nu-l știam pe băiat. Și nu e vorba că e un neica nimeni pe bula lui, are zeci de milioane de vizualizări și nu mi-a apărut măcar odată în recomandările de pe Youtube, Insta sau FB. Pe TikTok intru din an în paște, probabil pe acolo să-l fi zărit de stăteam mai mult. Și vreau să remarc din nou ce menționam și într-un articol anterior, deși internetul ăsta e atât de mare, atât de diversificat, avem impresia că ne invadează toată intimitatea, în realitate nu e chiar așa. Trăim într-o bulă aproape ermetică. Dacă nu-i în interesul nostru, algoritmul nu ni-l oferă. Eu stau la birou în 80% din timp cu căștile pe urechi cu autoplay YT și nu, nu am dat de om. L-am căutat acum și are clip cu 35 de milioane de vizualizări. 35 de milioane. Așa că mai ușor cu GDPR și intimitatea pe scări.

Momentul Coldplay și BABASHA

Probabil 99% din cei care au fost prezenți n-ar fi avut o problemă dacă pe scenă urca Adi Minune. Nu că n-ar fi avut o problemă, ar fi dansat pe rupte pe Așa sunt zilele mele sau Offf, viața mea. L-ar fi luat Chris Martin în brațe și ar fi făcut pirueta cu Adi. Dar li s-a băgat pe gât, de nicăieri, un tinerel care, nu știu dacă filmarea lui Bunescu e slabă calitativ, are o voce de te dor urechile. Și nu o zic eu de mare cunoscător în ale muzicii, că nu sunt elitist nici pe departe. Din contra, dădeam play cu mânuța mea la melodiile lui Minune. Șocul a fost că au venit pentru un concert a unei trupe de renume mondial și au primit și ceva de pe jos. Eu, care am ascultat manele, nu suport de nicio culoare stilul ăsta nou. Mă zgârie pe creier. Mă dor urechile. Și pe foarte posibil să fi aruncat și eu un huo de eram pe stadion. Că am tot fost pe stadion la viața mea, știu să striu huo.

Toleranță, anti-rasism și alte cele promovate de Coldplay

Nu cred că a fost rasism. De fapt, nici nu se știe dacă acest Babasha e din etnie. Probabil să nu. Astfel că nu a fost rasism. Mă repet, dacă era Minune, care e țigan declarat, ieșea mai show decât au făcut și cei pentru care s-au plătit bilete. Toleranță? Da, a lipsit din plin. Dar și pentru că s-au dat mii de lei pe un bilet și vorba aia, dai un ban, dar stai în față. Și primești niște lălăiei. Știu, frumos era să nu se fluiere. Frumos era să se stea mut ca la meciurile plictisitoare din Liga 1. Dar ăsta-i instincul de moment. Tu nu îl înjuri pe ăla care-ți taie calea, în trafic, tot așa din senin? Exact.

E trist, da, că nu s-a rămas cu momentul ante-Babasha

Din ce înțeleg de pe net, înainte de momentul Babasha, pe scenă a fost invitată o fată care chiar aseară împlinea 16 ani și a cântat alături de Coldplay. Un moment plăcut, aplaudat, apreciat. Ei, bine, poate și asta produs reacția de stupefacție. Tu, Coldplay, după ce creezi un moment atât de emoționant, mi-l trântești pe unul care cântă de cât e el de valoros și pe bogăție? Da, e păcat că azi pe net nu se arată clipuri cu fata cântând pe scenă, ci clipuri cu interpretul de manele.

Iar acest Babasha cred că a dormit liniștit. Acum a aflat de el cu adevărat o țară întreagă. Va avea activitate vara asta la nunți și botezuri.

Nenea Chris Martin, diseară veniți cu Adi Minune pe scenă și vă garantez eu că va fi cu totul și cu totul altceva.

Mă găsești și pe Google News

Foto

2 Comments

  1. exact toti zic ca nu e ok ca nu era locul lui acolo ca rasism.. da nimeni nu zice ca a cantat super prost

  2. I-am vazut la Munchen acum vreo 11 ani si de-atunci mi s-a cam luat. Coldplay in sine a devenit un soi de tiganie comerciala, macar Adi Minune, pe langa Cristi Martinel, chiar are voce (un schimb de repertoriu ar fi fost interesant: Martinica sa cante „O viata mea” si Adi minune sa cante maneaua „Life in technicolor”, musai cu Susanu si Don Genove). Pana si Jean de la Craiova presteaza mai mistoux live, strict ca performanta vocala, decat el.
    Acu… vorbind ca unul care are totusi un folder dedicat de manele pe stick-ul din masina… tot e o magarie ce-au facut, nu-i vorba. Puteau sa arate un soi de interes si respect pentru ceva local asa cum au facut-o cei de la Pink Martini, interpretand „Pana cand nu te iubeam” si inca foarte original si stilat si… in limba Romana. Desigur, e doar un exemplu, e plin Spitalul Amorului de… manele, daca asta voiau musai sa produca pe scena.
    Asa, se vede inca o data, ca, in ciuda multimii de lordship-uri, de maniere stilate si de toale cu stil de pe Savile Row, englezii raman totusi o natie de jegosi ipocriti si intriganti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *