Știrile de vinerea asta #14

 1. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a virat pentru perioada ianuarie-martie către cinci partide suma de 67,6 de milioane de lei. Și nici nu a început oficial campania.
 2. Complot pentru asasinarea lui Volodimir Zelenski, dejucat de serviciile de informații ucrainene. Conform SBU, era coordonat de ruși prin intermediul a doi colonei ucraineni din serviciul de protecție a președintelui.
 3. Turneul european al liderului chinez Xi Jinping, explicat. Vizitele, pe fondul tensiunilor comerciale în creștere dintre UE și China
 4. Klaus Iohannis, vizită la Washington. Președintele României a fost primit la Casa Albă de Joe Biden. A mers tot cu un avion mic.
 5. A fost publicată documentaţia de 454 de pagini pentru listarea Premier Energy la Bursa de Valori Bucureşti: oferta începe pe 8 mai 2024 şi se încheie pe 15 mai. Acţiunile sunt oferite la un preţ între 19 şi 21,5 lei. Investitorii de retail subscriu la 21,5 lei şi au discount 5% în primele trei zile. Operaţiune de piaţă cu potenţial de 907 mil. lei.
 6. În Estonia se va putea vota la alegeri de pe telefonul mobil. Tare.
 7. Numărul angajaților statului a scăzut pentru a patra lună consecutiv și a ajuns aproape de nivelul din octombrie. Șocant.
 8. O firmă din Sibiu, printre câștigătorii contractului-cadru de 8,5 milioane de lei cu Administrația Prezidențială / Compania a făcut parte din grupul deținut de un apropiat al președintelui Iohannis, care a sărbătorit în restaurantul acestuia obținerea primului mandat. Nemțește.
 9. Înregistrări audio ale candidaților din Coaliție – Primarul PSD către consiliera PNL: „Vă execut de pe faţa pământului! O să te bat de-o să te c**i pe tine.” Frumos în politică.
 10. DNA îl trimite în judecată pe Arhiepiscopul Tomisului, în urma unei investigații Recorder. ÎPS Teodosie a fost filmat când a acceptat să-i ofere unui pretins om de afaceri comisioane ilegale pentru a interveni ca Arhiepiscopia să primească 800 de mii de lei de la stat. Duamni ajutâ!
 11. Xi Jinping a aterizat la Belgrad, escortat de avioane de luptă, la 25 de ani de la bombardamentul NATO asupra ambasadei Chinei
 12. AstraZeneca retrage vaccinul anti-COVID la nivel global. Apă la moara anti-vacciniștilor…
 13. Consumul duduie: în T1 s-a înregistrat cel mai mare salt trimestrial de după pandemie
 14. UE ia din cuferele ferecate ale Rusiei 3 mld. euro și cumpără muniție pentru Ucraina. De ce nu pe toți?
 15. Reţea chineză cu 76.000 de magazine online false. 500.000 de clienți au oferit acces la conturi.
 16. Guvernul recunoaște oficial eșecul PNRR: în primul trimestru din 2024, a atras doar 9,3% din cât își programase. Dezastru și la cheltuirea banilor europeni. Pe scurt, un Guvern dezastru.
 17. Cazul Fraților Tate: Peste 2 milioane de dolari, plăți directe în conturile lui Tristan de la Only Fans și alte platformele pentru adulți (ICIJ)
 18. Rețeaua de sănătate Regina Maria a fost scoasă din nou la vânzare și așteaptă un preț de peste 1 miliard de euro. Primul la discuții, unul dintre cele mai mari grupuri din Turcia
 19. Românii nu au uitat exclusivismul: 15 Ferrari, 15 Rolls-Royce și șapte Aston Martin înmatriculate în primele patru luni din 2024. Țară săracă, șmecheri bogați.
 20. Disney și Warner Bros vor lansa un pachet comun de streaming, care va include Disney+, Hulu și HBO Max în cadrul unui singur abonament. Va fi disponibil, în primă fază, doar în SUA. Le zăpăcesc și mai mult…
 21. AUR rămâne fără candidat și la Sectorul 2 din București după ce Andrei Tinu a anunțat că se retrage din cursă. Partidul extremist își pierde accelerat membri și candidați. Duamni ajutâ!
 22. GRAFIC: Cum a evoluat economia României de la aderarea la UE până acum? Am avut cea mai mare rată de creștere din regiune la PIB/ capita, veniturile populației și exporturile s-au triplat, iar investițiile străine s-au dublat. Unde avem încă restanțe?
 23. Statele Unite aprobă vânzarea de rachete avansate aer-aer pentru avioanele F-16 din România / Tranzacție evaluată la 70 de milioane de dolari
 24. Eurovision 2024. Țările calificate în finală, unde se transmite concursul și cum pot fi votați favoriții. Tu știai că e Eurovision acum?
 25. Cele mai puține microîntreprinderi începând din 2012
 26. Marea Britanie a ieșit din recesiune. Produsul intern brut a înregistrat o creștere neașteptată de 0,6% în primul trimestru al anului, în cea mai puternică expansiune din ultimii trei ani. Evoluția, un succes pentru conservatori, înaintea alegerilor.
 27. Președintele Iohannis a promulgat legea care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul e plătit / Șeful statului putea să retrimită la Parlament legea inițiată de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă

Bune de citit, văzut sau ascultat

 1. EU YES LA VOT. Cum s-a schimbat România de când este membră a Uniunii Europene
 2. INVESTIGAȚIE. Cartelul din Carpați. Primarul din Sinaia va fi noul Mazăre. Duamni ajutâ și Bode.
 3. Explainer | De ce au loc proteste masive în Georgia, în ciuda violențelor forțelor de ordine
 4. Reportaj din județul cu cea mai mare prezență la urne din România. „Suntem o comunitate mică, trebuie să fim văzuți la vot”
 5. Cursa pentru București. Cine sunt cei nouă candidații pentru Primăria Capitalei și cei 47 pentru sectoare
 6. România are 11 miliarde de euro de la UE pentru a construi autostrăzi și căi ferate. Trebuie doar să-i cheltuie la timp. Va reuși?
 7. Cucuruzu, est de Bruxelles. Cum se vede Uniunea Europeană din pragul sărăciei: ”Sperăm că vom rămâne în UE. Ne-a ajutat foarte mult”
 8. Pentru Putin, împotriva Europei și cu falsuri despre ziua de 9 mai. Ce trist…
 9. Ziua Europei la Chișinău: „Copiii noștri numaidecât o să trăiască în Europa.Dar și partea bună.

Mă poți urmări și pe Google News

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *