Parlamentul român interzice vânzarea băuturilor energizante către minori

Și asta este un lucru benefic.

Eram în facultate când un coleg din altă grupă a murit de la prea mult energizant băut. Nu de mult, unui fost coleg de muncă, care consuma cam mult energizant, i s-a făcut rău în mașină, în timp ce conducea încât a trebuit să tragă pe dreapta și să sune singur la salvare.

Nepotu’, 20 de ani, nu consumă alcool deloc. Sau așa zice el. Dar îl mai văd cu energizant în mână deși nu e obosit. Nu are nevoie de energie suplimentară. Și-l mai întreb, pentru ce bei? De gust, că e bun.

Da, cred că cei mai mulți consumă energizantul pentru că are gust bun.

Într-un moment foarte aglomerat a vieții mele profesionale, simțeam că nu e de ajuns doar cafeaua, așa că m-ai băgam și câte un Red Bull. Și nu pot să spun că are gust rău, daaar știam că poate bubui inima așa că m-am oprit.

Tineretul din ziua de azi am impresia că nu mai consumă la fel de mult alcool, cel puțin cei care au limită și la buget. Ăștia de bani gata aruncă mii de euro că au de unde da pe băuturi fine.

Generația mea consuma alcool. Nu neg că am avut seri când am sărit calul cu alcoolul. Dar, cel puțin nu știam de energizante. Acum, cei tineri care ies cer un energizant nu o bere… și așa ajung mulți ca la 20 de ani să le stea inima. Pentru că un energizant este echivalentul a multă cafea. Unii zic că 4 cești, alții că 7, am văzut pe net și că ar însemnă o cafea = un energizant de 250 ml.

Mai văd și la țară, în special, că sunt puști de școală generală care intră în magazin dimineața și-și iau un energizant. Asta pare a fi cafeaua lor.

Cert este că nu este o băutură care să facă bine celor tineri, în creștere, astfel că Parlamentul României a decis să interzică vânzarea de băuturi enegizante către minori. Mai fac și lucruri bune, nu doar spun lucruri trăsnite. Acum să vedem cât se și respectă. Că la țigări e regula de când lumea și pământul și tot se vând către minori.

Tu bei energizante? Câte pe zi?

Mă poți urmări și pe Google News

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *